Chiropractische Technieken

Chiropractie heeft een lange geschiedenis van behandelen van aandoeningen als hoofdpijn, rugpijn, nekpijn en meer. De eerste praktijk werd opgericht in 1895 in Davenport, Iowa door Daniel David Palmer. Sindsdien zijn er meer dan 150 chiropractische technieken ontwikkeld om patiënten te helpen een betere levenskwaliteit te bereiken. Voordat we naar enkele van de meest prominente technieken kijken, moeten we eerst bekijken waarom u de hulp van een chiropractor zoekt.

Chiropractor Amsterdam

HOE WEET U DAT U EEN CHIROPRACTOR MOET BEZOEKEN?

Er zijn bepaalde signalen waardoor u misschien overweegt een chiropractor te raadplegen. Symptomen als chronische hoofdpijn, moeite met bewegingsbereik van uw armen, benen, nek of andere ledematen, lage rugpijn, letsel door een auto-ongeluk (met name whiplash), u zit gedurende langere tijd aan een bureau, of als u merkt dat het loopvlak aan de onderkant van uw schoenen ongelijk afslijt. Zelfs als u actief en fit bent, is een bezoek aan een chiropractor één keer per maand geweldig om ervoor te zorgen dat alles in de juiste positie staat, zoals het hoort. Dit helpt uw lichaam te ontdoen van onopgemerkte spanning en stress, waardoor uw kans op blessures en klachten afneemt.

WORDT CHIROPRACTISCH ZORG VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERING?

Voor een eerste consult bij een chiropractor in Amsterdam, kun je verwachten tussen de € 80 en € 90 te betalen. Daaropvolgende bezoeken variëren van € 50 tot € 60 per sessie van 5 tot 20 minuten. Het goede nieuws is dat Nederlandse zorgverzekeraars deze behandelingen gedeeltelijk of volledig dekken, afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering.

Chiropractor Amsterdam

VERSCHILLENDE SOORTEN CHIROPRACTISCHE TECHNIEKEN

Expert in verschillende Chiropractische Technieken

Er zijn meer dan 150 chiropractische technieken en bijna 200 als je sommige overlappende technieken meetelt. Door de enorme verscheidenheid aan technieken kunnen chiropractische behandelingen echt worden afgestemd op het unieke lichaamstype en de behoeften van een bepaalde patiënt. Hier is een overzicht van de zes meest gebruikte Chiropractische behandelingen volgens de lijst van de American Chiropractic Association (ACA):

Gediversifieerde techniek

Volgens de ACA is de gediversifieerde techniek de meest gebruikte techniek onder chiropractors. Gericht op het bereiken van een goede positie en beweging van de wervelkolom, ligt bij deze techniek de patiënt op zijn buik en gebruikt de Chiropractor nauwkeurige druk met de handen om de wervelkolom en ledematen te corrigeren.

Adjustment van ledematen

De gediversifieerde techniek en manipulatie van ledematen zijn veruit de meest gebruikte Chiropractische technieken. Bij een adjustment van ledematen wordt de positie van gewrichten in handen, voeten, schouders, ellebogen, polsen, knieën, enkels, tenen, heupen en ribben gecorrigeerd.

Activatortechniek

Dit is een zeer zachtaardige chiropractische techniek. De activator is een draagbaar instrument dat lichte, specifieke impulsen naar de ledematen of wervels stuurt. Het wordt gebruikt om een ​​aantal oorzaken te behandelen van onder andere lage rugpijn en migraine.

Gonstead-techniek

Nog een praktische techniek, de Gonstead-techniek lijkt veel op de gediversifieerde techniek, met als belangrijkste verschil dat de patiënt op zijn zij ligt in plaats van op zijn buik. Het gaat om dezelfde vorm van nauwkeurige druk en is gericht op het in de juiste positie zetten van gewrichten, het vergroten van de mobiliteit en het verminderen van pijn en stijfheid.

Cox techniek

Ook bekend als decompressiemanipulatie of flexieafleiding. Het is een andere zachtaardige chiropractische techniek die wordt uitgevoerd op een speciaal ontworpen behandeltafel. Het doel van de techniek is onder meer de behandeling van hernia’s, scoliose en facetgewrichtspijn.

Thompson techniek

De Thompson techniek wordt door meer dan de helft van alle chiropractors gebruikt, volgens de ACA. Het wordt gebruikt om de wervelkolom en ledematen te behandelen en maakt ook gebruik van een speciale behandeltafel met onderdelen die iets naar beneden vallen als de chiropractor een adjustment uitvoert.

HOE KIES JE EEN GOEDE CHIROPRACTOR IN NEDERLAND?

Omdat je lichamelijke gezondheid uiterst belangrijk is, is het kiezen van een goede chiropractor dat ook. Hier zijn een paar tips om u te helpen bij het selecteren van de beste chiropractor voor u.

Krijg verwijzingen

Mond-tot-mondreclame is een uitstekende manier om een ​​goede chiropractor te vinden, omdat deze gebaseerd is op echte ervaringen. Echter, ieders lichaam en interactie met mensen is anders, dus uw ervaring kan compleet anders zijn.

Controleer de referenties van de chiropractor

Om Chiropractor te worden is minstens een bachelordiploma in Chiropractie nodig en een aanzienlijk aantal behandel uren op de werkvloer. Vraag naar hun opleiding. Als ze het onderwerp lijken te vermijden of niet over de juiste kwalificaties beschikken, zoek dan een andere chiropractor.

Bezoek de website

Krijg een ‘gevoel’ voor de chiropractor door de website te bezoeken. Wat zijn hun filosofie en verplichtingen voor patiëntenzorg? Ziet de website er professioneel uit – tegenwoordig is er geen excuus om geen professioneel uitziende site te hebben. Als ze dit detail weinig aandacht geven, welke andere details zullen ze dan mogelijk nog meer verwaarlozen?

Hoe communiceren ze?

Communicatie is de sleutel. Is communicatie snel en professioneel? Zorgen ze ervoor dat u zich ‘gewoon als iedere andere patiënt’ voelt en zijn hun antwoorden algemeen, of zijn ze oprecht en warm en voelt u zich alsof u belangrijk voor hen bent?

Maak een afspraak bij Lighthouse Health

Om een afspraak te maken kunt u snel en gemakkelijk ons online formulier invullen. Zo kunt u meteen een geschikte datum en tijd kiezen. U kunt ook via email of telefoon boeken. Vergeet niet uw ID- en zorgverzekering -kaart mee te nemen. Probeer a.u.b. 5-10 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn.