Chiropractisch Adjustment

De Chiropractisch Adjustment is de methode waar mensen meteen aan moeten denken als het over chiropractie gaat.

WAT IS EEN CHIROPRACTISCHE BEHANDELING/ADJUSTMENT?

Bekende behandeling voor rugklachten

Chiropractische zorg is een procedure of reeks procedures die wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde en ervaren chiropractor. Het omvat het gebruik van één, of een combinatie van technieken door middel van manuele adjustments, speciale instrumenten (bijvoorbeeld de activator) en speciaal ontworpen behandeltafels.

Chiropractor Amsterdam

DOEN CHIROPRACTISCHE BEHANDELINGEN PIJN?

Gezien het feit dat een Chiropractische behandeling draait om de manuele aanpassing/adjustment van spieren en het skelet (met name de ruggengraat), kan het toepassen van de technieken enig ongemak veroorzaken. In sommige gevallen kan dit kort pijnlijk zijn, maar dat is eerder de uitzondering dan de norm.

ZIJN CHIROPRACTISCHE BEHANDELINGEN VEILIG?

Ja. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is een Chiropractische behandeling veilig, zolang het wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde en ervaren chiropractor. Mensen die lijden aan reumatoïde artritis of osteoporose worden met aangepaste technieken behandeld door de chiropractor.

HOE LANG DUURT EEN CHIROPRACTISCHE BEHANDELING?

In Nederland duurt het eerste consult bij een chiropractor ongeveer 45 tot 60 minuten. Daarna zijn sessies van 5 tot 20 minuten gebruikelijk, afhankelijk van de individuele conditie van de patiënt.

WAT TE DOEN NA EEN CHIROPRACTISCHE BEHANDELING?

Wat u na een adjustment doet, is erg belangrijk. Het maakt deel uit van de algehele behandeling en beïnvloedt de effectiviteit ervan. Hier zijn enkele adviezen die u kunt opvolgen na een adjustment van een chiropractor:

Drink veel water

Het drinken van voldoende water is essentieel voor het behoud van een goede gezondheid, maar het is nog belangrijker als u een adjustment heeft ondergaan. Water helpt de tussenwervelschijven te voeden, wat weer helpt uw wervelkolom flexibel en soepel te houden. Idealiter zou je tot enkele dagen na de behandeling meer water moeten drinken dan normaal.

Vermijd Langdurig Zitten

De hele dag aan een bureau zitten is niet een erg natuurlijke houding. Het is daarom ook aan te raden om elk uur even op te staan en bewegen. Een stabureau is ook een goeie oplossing. Niet te lang zitten is vooral belangrijk in de dagen na een adjustment. Op die manier krijgt de wervelkolom de kans om de nieuwe positie beter vast te houden.

Controleer uw houding

Als u gaat zitten, zorg dan dat uw houding correct is en dat u niet te ver voorover buigt of te ver naar achteren leunt. Maak aanpassingen aan uw stoel, bureau of computer als dat nodig is. Dit is altijd belangrijk, niet alleen als u net bij uw chiropractor bent geweest.

Regelmatige lichaamsbeweging

Regelmatig bewegen is de sleutel voor het behoud van de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Vooral na een adjustment, omdat het kan helpen uw spieren en rug te versterken. Het is erg belangrijk om niet te overdrijven en oefeningen licht te houden. Oefeningen die uw core versterken en de flexibiliteit vergroten, zoals yoga, lange wandelingen, pilates of gewoon dagelijks rekken, zijn perfect. Hoewel u nog steeds voorzichtig moet zijn, omdat u zich zelfs in deze rustige oefeningen kunt overbelasten.

Let op hoe u slaapt

Uw slaaphouding is net zo belangrijk als uw houding wanneer u staat of zit. Veel mensen hebben slechte slaaphoudingen. Zorg voor een goede slaaphouding door te slapen op uw rug of zij, met de steun van de houding bevorderende kussens. Deze kussens passen bij de vorm van uw wervelkolom en zorgen voor een goede slaaphouding.

Bezoek regelmatig uw chiropractor

Chiropractische zorg is niet zomaar een eenmalige behandeling. Een chiropractor zal meestal een langetermijnplan opstellen dat ervoor zorgt dat de behandeling zo effectief mogelijk is en de beste resultaten geeft. Afhankelijk van uw situatie kan dit wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse afspraken omvatten. Chiropractische adjustments zijn een zeer populaire vorm van behandeling. Echter, zoals bij de meeste behandelingen, is soms een andere behandelmethode noodzakelijk. U wordt dan doorverwezen naar een andere expert door de chiropractor. Het is belangrijk om u te laten onderzoeken door een chiropractor voordat u een behandeling ondergaat.

Chiropractisch Adjustment Amsterdam

Maak een afspraak bij Lighthouse Health

Om een afspraak te maken kunt u snel en gemakkelijk ons online formulier invullen. Zo kunt u meteen een geschikt datum en tijd kiezen. U kunt ook via email of telefoon boeken. Vergeet niet uw ID- en zorgverzekering -kaart mee te nemen. Probeer a.u.b. 5-10 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn.